Kalastusmatkat Turun saaristossa

Tarjoamme opastettuja ja omatoimisia kalastusmatkoja Saaristomerellä, Suomen parhaassa paikassa saada se suuri hauki, ympäri vuoden. Voit mennä kalastamaan omatoimisesti merenrantahuvilaltamme tai vuokramökiltämme tai sitten ottaa valmiin kalastuspaketin kalastusoppaan kanssa. Ryhmille ja yritykselle suunnatut kalastusmatkat ovat erikoisuuksiamme. Vuosien kokemuksella  järjestämme toimivat kokonaisuudet vaativammillekin ryhmille.
Ammattilais-kalastusoppaamme ovat kielitaitoisia ja paikalliset olosuhteet ymmärtäviä huippuosaajia.

Omatoiminen kalastus

Nauttiessasi vierailustasi merenrantahuvilallamme kannattaa käydä myös kalastamassa. Tämä on hyvä tapa kokea todellinen saaristo. Ja tietenkin hyvä mahdollisuus saada se suuri kala tai tuoretta lähiruokaa pöytään. Vuokraamme teille välineet ja varusteet, hoidamme kalastusluvat. Veneetkin saatte vuokrattua meiltä. Valikoimissa meillä on monen eri kokoisia veneitä, moottoritehot ovat väliltä 5hv – 300hv. Ohjeistamme myös teitä minkä kalan sesonki on nyt hyvä, mistä mitän ja mitä kannattaa kalastaa. Eväät tai ihan tukevan lounaan saat meiltä myös halutessasi mukaan. Tehän olette tulleet tänne nauttimaan!

Opastetut kalastusmatkat

Onko sinulla vain yksi mahdollisuus käydä kalastamassa? Ja haluaisit maksimoida mahdollisuutesi saada jotain suurempaa? Oletko aikeissa viipyä hyvilallamme tai mökillämme pidempään mutta et ole ihan perillä paikallisista olosuhteista ja kalojen liikkeistä? Vai haluaisitko oppia jotain uutta? Tällöin kannattaa ottaa valmis kalastusmatka ammattioppaan kanssa. Paikalliset kalastusoppaamme tietävät mistä kulloinkin on kyse. Oppaamme vievät teidät kulloisenkin ajankohdan ja olosuhteiden mukaan määräytiville parhaille kalapaikoille. Mahdollisuudet siihen suureen ovat huomattavasti paremmat opastetulla kalstusreissulla.

Sauna- kokous- ja majoituspalvelut

Kalastus vapauttaa mielen ja laittaa ajatuksen liikkeelle. Kalastuksen ohessa on tunnetusti hyvä pitää neuvotteluita ja kokouksia. Meiltä löytyy siistit ja toimivat tilat isommillekin neuvotteluille.
Sauna kuuluu suomalaiseen kalastukseen siinä kuin kela ja vapakin. Meiltä saa tilattua sauna- ja majoituspalveluja niin yksityiset omatoimikalastajat kuin yritysasiakkaatkin.

Opastetut kalastusmatkat isoillekin ryhmille

Erikoisuutenamme on opastetut kalastusmatkat isoillekin ryhmille. Kerrallaan saamme yhteen alukseen jopa 25 henkilöä. Ryhmän voi jakaa myös useampiin pienempiin veneisiin.

Kalastus saaristomerellä on antoisaa. Eri kaloilla on sesonki eri aikoina, joten kalantulo on pääsääntöisesti hyvää läpi vuoden.

Saaristomeri antaa suojaa kovallakin tuulella, joten retkiä ei tarvitse perua  kovemmankaan kelin iskiessä päälle. Ja vanha sanontahan sanoo: ”det finns inget dåligt fiskeväder, endast dåliga fiskekläder”. Och samma på finska tämä tarkoittaa sitä että vaatetamme asiakkaamme olosuhteiden vaatimalla tavalla.

Monipuolinen oma kalustomme, laadukkaat välineemme ja toimivat tilat yhdessä ammattilais-verkostomme kanssa takaa toimintamahdollisuudet isonkin ryhmän kanssa, vuoden ympäri. Pienenä kuriositeettina mainittakoon että Airisto Spalla on Saaristomeren, ellei koko Suomen nopein vene kalastusopastuksessa…

Kalastustavat

Ihan perus laiturilta onkimisen lisäksi (josta muuten saa aikaiseksi mainion kilpailun) kalastuksen sarata meillä on tarjota seuraavaa:

Siian onginta

Keväisen siian onginnan suosio on hurjaa. Eikä ihme. Onginta on leppoisaa, keli yleensä hieno ja saalis melko varmaa. Kalastus tapahtuu kovapohjaisilla virtapaikoilla, heti kun jää on sulanut sen verran että onkiminen on mahdollista.
Villa Constantine on oivallinen paikka omatoimiseen siian ongintaan.

Hauen heittokalastus

Mukava ja melko saalisvarma tapa kalastaa, ympäri avovesikauden. Tarinat Saaristomeren suurhauista ovat aivan totta! Tunne hauen väkivaltainen tärppi vavassa – koe hieno tunne kun valokuvauksen jälkeen päästät ennätyshaukesi takaisin harventamaan särkikantaa. Huippusesongit keväällä ja syksyllä.

Talvikalastus

Kun jäät alkavat kantaa alkaa talvikalastus joka jatkuu yleensä aina kevättalven lämpimiin aurinkoisiin päiviin asti. Pilkimme pääasiallisesti ahventa ja täkyongimme haukea. Molemmat erittäin saalisvarmoja ja mukavia kalastusmuotoja, jotka sopivat aivan aloittelijoillekin ja isommillekin ryhmille.
Erittäin hienon paketin saat yhdistämällä  pilkkimisen moottorikelkkailuun & mönkijöihin.

Omatoiminen kalastus

Pikkuveneet käytettävissä ja välineet löytyy.
Kysy tarjousta: info@airistospa.fi

Veneet

Sea Star RS 20: Sea Star on vakaa ja merikelpoinen avovene joka ei kuormaa pelkää. Riittävän korkeat varalaidat pitävät roiskeet ulkopuolella ja matkustajat kuivina.
Kalastamaan veneestä mahtuu samanaikaisesti neljä-viisi asiakasta, riippuen kalastustavasta.

Rib -kumivene: Tule uistelemaan Rib-veneestä, luultavasti suomen nopein kalastusvene! Kalastuksestasi tulee tehokkaampaa sillä kuljetus on nopea. Max. 7 hlö.

Miranda: Miranda on erinomainen alus mm. vetouisteluun ja pienryhmien risteilyihin. Pituus 10 m, nopeus 30 solmua ja matkustajia max. 8.

Tracker 175WT Combi: vuosimallin 2015 Amerikkalainen Tracker 175 WT Combo ja Mercury 115 hv nelitahtiperämoottori on ajantasalla ja vartavasten kalastukseen suunniteltu.Veneeseen voi ottaa maks. 4 kalastajaa.

Hummerfish: Veneen pituus on 9 m. Maksiminopeus on 30 solmua. Vene soveltuu loistavasti pienemmille ryhmille. Vene on käsintehty ja uppoamaton.

Myrskylintu: Myrskylintu soveltuu mainiosti kalastukseen ja saaristoristeilyihin. Pituus 16,5 m, nopeus 17 solmua, matkustajia max. 28 ja ravintolapalvelut.

Kysy lisätietoja!

Scroll to Top