Guidade fiskeresor

Guidade fiskeresor i Åbolands skärgård och speciellt företagsinriktade sådana tillhör våra specialiteter. Med många års erfarenhet arrangerar vi fungerande helhetspaket, även för mera krävande grupper. Våra professionella fiskeguider är flerspråkiga och förstår sig på de lokala förhållandena.

Även för större grupper

Vår specialitet är guidade fisketurer för stora grupper. Upp till 25 personer ryms med på en och samma båt. Gruppen kan också vid behov delas upp i flera mindre båtar.

Fiske på Skärgårdshavet är givande. Olika fiskar har säsong under olika tider på året så fisket är generellt bra under hela året.

Skärgårdshavet ger skydd på blåsiga dagar, så man är inte tvungen att avboka resan fast vädret slog om. Och som den gamla ordalydelsen säger: “Det finns inget dåligt fiskeväder, det finns endast dåliga fiskekläder”. Med andra ord innebär det alltså att vi klär våra kunder i enlighet med omständigheterna.

Vår egen mångsidiga “flotta”, kvalitetsutrustning och fungerande utrymmen i samband med vårt professionella nätverk möjliggör fisketurer även för större grupper året om. Som en liten kuriositet kan nämnas att Airisto Spa har skärgårdens, om inte hela Finland snabbaste fiskebåt…

Våra fiskebåtar

Sea Star RS 20: Sea Star är en stabil och sjöduglig öppenbåt som klarar bra av vikt. Tillräckligt höga sidbord håller vattenstänket på utsidan och passagerarna torra. Vid fiske och beroende på fiskesätt ryms fyra till fem kunder ombord på en gång.

Tracker 175WT Combi: Tracker 175 WT Combi med en Mercury 115 hk fyrtakts utombordare. Den är tillverkad i USA och konstruerad för sportfiske. Vid fiske och beroende på fiskesätt ryms tre till fyra kunder ombord på en gång.

Rib -gummibåt: Rib-båten är antagligen den snabbaste fiskebåten i Finland! Fisket blir mer effektivt då transporten från ställe till ställe är så snabb. Max. 7 pers.

Miranda: Miranda är en utomordentlig båt t.ex. för mindre grupper och charter -resor. Längd 10 m, hastighet 30 knop och passagerare max. 8 st.

Hummerfish: Båtens längd är 9 m. Maxfart 30 knop. Båten passar utmärkt för mindre grupper. Båten är handgjord och är osänkbar.

Myrskylintu: Myrskylintu lämpar sig perfekt för fiske och skärgårdskryssningar. Längden på båten är 16,5 m, hastighet 17 knop, passagerarantal max. 28 pers. Restaurangtjänster.

Be om mer information!

Olika fiskesätt

Utöver vanligt mete från bryggan (som för övrigt kan göras till en utmärkt tävling) har vi även följande att erbjuda:

Sikmete

Vårens sikmete är väldigt populärt. Och inte att undra på! Metet är avspänt, vädret i allmänhet bra och fångsten ganska säker. Fisket sker på ställen där det strömmar hårt, så fort isen har smält så pass att metet är möjligt.
Villa Constantine är den perfekta platsen för sikmete .

Spinnfiske av gädda

Ett ganska trevligt och säkert sätt att fånga fisk på under öppethavssäsongen. Berättelser om skärgårdens storgäddor är helt sanna! Känn gäddans våldsamma ryck i spöet – upplev den härliga känslan efter fotograferingen när du släpper iväg din rekordgädda tillbaka i havet. Bästa säsong för gäddan är vår och höst.

Gäddtrolling

Vid gäddtrolling används upp till mer än sex meter långa spön. Tack vare de långa spöen och skicklig båthantering och mycket kort lina får man draget precis dit fisken befinner sig. Med flera spön framkallar man en stimeffekt som lockar gäddorna till att hugga. Bra som ett delmoment under fisket. Börja exempelvis med spinnfiske och fortsätt sedan med trolling.

Spinnfiske av havsöring

Den bästa tiden för havsöringsfiske är vår och höst, när vattnets temperatur understiger 10 grader. Vid havsöringsfiske är fångstmöjligheterna inte helt säkra, men då öringen hugger i betet så förstår man vad man satt och väntade på. Då är det full fart på och fiskarna igen.

Vinterfiske

När isen börjar bära – påbörjars vinterfisket som vanligtvis pågår framtill vårvinterns solida dagar. Vi pilkar främst abborre och gädda. Pilket ger ganska säker fångst och är ett trevligt fiskesätt som lämpar sig för såväl riktigt nybörjare som för större grupper .
Ett mycket trevligt paket får du genom att kombinera pilkfiske med snöskoter- och fyrhjulingsturer.

Scroll to Top